Αγάπα,ζήσε,μάθε.

Μιλώντας για σχέσεις,και για το πως θα «πρέπει» να είναι μια υγιής σχέση,-πρέπει,μεγάλη κουβέντα,πρέπει να είναι όπως νιώθουμε και ο καθένας όπως φαίνεται το νιώθει διαφορετικά-,ο Κων. ανέφερε πως κατά τη γνώμη του είμαι το ιδανικό άτομο να μιλήσω γι’αυτό.Εμπιστοσύνη που μου έχει και αυτό το παιδί,απορώ ώρες,ώρες.Δεν είναι και ο πιο αντικειμενικός κριτής,αλλά αυτό το ξέρει ήδη.Για την ακρίβεια εγώ θεωρώ οτι αγγίζω το άκρο της απάθειας,αυτό του μη μου μιλάς,μη με αγγίζεις,σε έχω χεσμένο,δεν καταλαβαίνεις οτι είσαι ανεπιθύμητος και αν δεν έχεις φύγει σε δύο λεπτά θα φας μπουνιά.Αν υποθέσουμε βέβαια οτι το άλλο άκρο για το οποίο μιλάμε είναι αυτό του κρέμομαι από πάνω σου,μη με αφήνεις και ο μοναδικός Θεός για τον δικό μου κόσμο είσαι εσύ.Ήδη ανατρίχιασα,κι εμείς αγαπήσαμε αλλά δεν κάναμε κι έτσι.Καλά,μη κοιτάς περίεργα,το παραδέχομαι,το έκανα αλλά ήμουνα μόλις 15,όσο να πεις μερικά ελαφρυντικά τα έχω.(ή έτσι με βολεύει να πιστεύω).


Αν εξαιρέσουμε τις κρίσεις ανεξαρτησίας και το βλέμμα είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης,έστω ο προτελευταίος,που συχνά πυκνά με πιάνουν,θα μπορούσα να πω οτι έχω απλοποιήσει ιδιαίτερα τα πράγματα μέσα μου όσον αφορά τις σχέσεις και το πως πρέπει να είναι ώστε να σου δίνει κι εσένα το δικαίωμα να διατηρείς τον εαυτό σου.Θα μου πεις,ο έρωτας παρασέρνει τα πάντα και αφήνεσαι,δεν διαφωνώ,μόνο που εγώ μιλάω για αγάπη.Πήδηξα ήδη ένα σκαλοπάτι καθώς φαίνεται.Άσε που τις ελάχιστες φορές που μου έτυχε,μετρημένες στο..ενάμιση δάχτυλο,ναι,έχω το δικαίωμα να μην τον μετράω ολόκληρο τον καριόλη,δεν ήξερε τι του γίνεται,(ακροδεξιός παιδί μου,τι να πεις),φάγαμε ώρες να αναλύουμε πότε με τον εκνευρισμένο Κων.,πότε με την Μαρίνα(θυμάμαι ακόμα και το κείμενο),και ποτέ δεν καταλάβαμε και τι έγινε!Ναι,τι λέγαμε,α!Τις ελάχιστες λοιπόν φορές που ένιωσα έτσι,το αποτέλεσμα ήταν να γίνω μέγας χορηγός στα Karelia,να πλησιάσω την κίρρωση του ήπατος(καλά υπερβολή,αλλά το έκανε πιο δραματικό.Ένα μπουκάλι κρασί τη μέρα ίσα που φέρνει την άνοιξη.Και με τέτοιο ιστορικό αλκοολισμού,φτηνά τη βγάλαμε σου λέω.),βέβαια ας το δούμε από την θετική του πλευρά,μεγάλωσε την κάβα μου,οπότε και μόνο γι’αυτό,αγαπάμε Βλάσση!Και από την πρώτη φορά(η ολόκληρη που λέμε),ο μεγάλος έρωτας,μου πρόσφερε μερικά ζευγάρια κέρατα,τι χαρά!


Ουφ,πολλά είπα και είμαι έξω από το θέμα,στα δικά μας.Γενικά,επιτρέψτε μου να πω πως πιστεύω οτι έχουμε,τις περισσότερες φορές τουλάχιστον,υπερεκτιμημένη την έννοια της σχέσης.Όχι οτι είναι ασήμαντο να υπάρχει κάποιος που θα μοιραζόμαστε στιγμές και που θα θέλουμε να είμαστε άψογοι απέναντι του,όμως πιστεύω οτι σε αυτή την υπερπροσπάθεια που κάνουμε ορισμένες φορές,χάνουμε την ουσία.Αγαπάμε και αντίστοιχα μας αγαπάνε γι’αυτό ακριβώς που είμαστε,για οτι τέλος πάντων εκπέμπουμε.Κι όμως, αγωνιωδώς κάνουμε μια προσπάθεια να μιλάμε καλύτερα,να αφοσιωνόμαστε περισσότερο και να βγάζουμε έναν εαυτό χωρίς ψεγάδια,χωρίς ελαττώματα,δείχνοντας οτι όχι μόνο δεν εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας,όχι απλά δεν λέμε να καταλάβουμε πως αν κάποιος μας νοιάζεται είναι γιατί γουστάρει όλο το πακέτο,αλλά οτι για μας,η σχέση είναι καμένο χαρτί.Ναι,καμένο χαρτί γιατί φοβόμαστε και γιατί κρυβόμαστε πίσω από εικόνες.
Μεγάλο κεφάλαιο επίσης,η ειλικρίνεια.Αν μου πεις ψέματα,να γυρίσει ο κόσμος θα το μάθω.Αν το μάθω,θα το μετανιώσεις πικρά.Κάπου διάβασα,όχι οτι ήθελε και πολύ σκέψη να το καταλάβω και μόνη μου ή οτι δεν το είχα κάνει,αλλά μια πηγή δίνει πάντα λίγο κύρος,αν και δεν θυμάμαι που,οτι όποιος επιλέγει να σου πει ψέματα,όποια μορφή και αν έχουν,ο ψεύτης έχει ήδη καταδικάσει τον εαυτό του.Το πρόβλημα είναι στην τελική εκείνου που ψεύδεται,κρύβεται από την ίδια του την κρίση και την ίδια του την ευθύνη.Αυτό βέβαια δεν αλλάζει τα πράγματα,ακόμη σιχαίνομαι το ψέμα,όμως από την άλλη μου δίνει τη δυνατότητα να καταλάβω αρκετά.
Τέλος,θα ήθελα να αναφερθώ στο σεβασμό.Όχι μόνο απέναντι στο σύντροφο μας και τις ανάγκες του,αλλά και απέναντι σε εμένα.Σεβασμό απέναντι στις απόψεις του,στην στάση ζωής του,στις υπόλοιπες κοινωνικές σχέσεις που υπάρχουν στην ζωή του,στον χρόνο του,στην διάθεση του,και κυρίως σεβασμό σε εμένα,σε αυτά που εγώ θέλω,ζητάω,χρειάζομαι.Απεχθάνομαι την εξάρτηση,τα άτομα που κρέμονται στους άλλους για να επιβιώσουν,και όλους εκείνους που ακόμη πιστεύουν οτι δεν το κάνουν.Προσωπικά,χρειάζομαι χρόνο,χώρο,αέρα να ανασάνω αλλά και να δω και τον άλλον να το κάνει.Σχέση σημαίνει χαρά,και χαρούμενος είσαι όταν δεν ξεχνάς οτι υπάρχεις,όταν δεν ξεχνάς τον εαυτό σου και όταν συνεχίζεις να τον μαθαίνεις,και για να τον ακούσεις οφείλεις πρώτα να τον σέβεσαι.
Ας το δοκιμάσουμε,και ίσως κάποια στιγμή να είμαστε ικανοί να αγαπήσουμε,να αγαπήσουμε καταρχήν τον εαυτό μας,
οι άλλοι από αύριο!

Advertisement

10 Σχόλια (+add yours?)

 1. katerina
  Ιον. 27, 2012 @ 15:16:22

  Εγώ πάλι δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια συνταγή! Ο καθένας πρέπει να είναι ο εαυτός του και αν ταιριάξουν τα χνώτα έχει καλώς αλλιώς ο καθένας τα κουβαδάκια του και σε άλλη παραλία. Βασικές προ-υποθέσεις βεβαίως οι δύο που προανέφερες, ειλικρίνεια και σεβασμός. Και για εμένα προσωπικά (σε άλλους αυτό μπορεί να φαντάζει βαρετό) στα απλά χτίζονται τα πιο ωραία. Τα πολλά παιχνίδια και κολπάκια μπορεί να ξεκινούν από καλή βάση αλλά περιπλέκουν την κατάσταση και ενίοτε κουράζουν. Πάντως όλοι είχαμε τις αποτυχίες μας και μάθαμε απο αυτές και ….. κερατάκια φύτρωσαν και νεύρα έσπασαν, αλλά τελικά εμφανίζεται αυτός / αυτή που θα είναι στην ίδια φαση και τα κουβαδάκια δε θα αλλάξουν παραλία. Μυστικό εξ εμπειρίας: κανένας συμβιβασμός από συνήθεια ή απο το φόβο της μοναξιάς. Αν κάτι νιώθετε ότι δε σας πάει, μη το αγνοήσετε και μην πιστεύετε ότι θα το διορθώσετε. Αλλαγή προσανατολισμού και γρήγορα! Τα φιλιά μου σε όλη την παρέα 🙂

  Απάντηση

  • onlyandjustme
   Ιον. 27, 2012 @ 15:28:05

   Μέσα από τα λάθη και τις αποτυχίες μας μαθαίνουμε..Άρα έχεις δίκιο πως μάθαμε από αυτές..Συνταγές δεν υπάρχουν,απλά υπάρχουν μερικά πράγματα (όπως ο σεβασμός) που είναι απαραίτητα!
   Φυσικά στα απλά χτίζονται τα πιο όμορφα πράγματα…στα καθημερινά..Κι έχεις απόλυτο δίκιο πως με ένα άτομο που είσαι στην ίδια φάση,υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες τα κουβαδάκια να μην αλλάξουν παραλία!
   Φιλάκια πολλά!!Να έχεις ένα πανέμορφο απόγευμα!Ευχαριστούμε για τη συμβουλή!! 🙂

   Απάντηση

 2. με γυμνές πατούσες
  Ιον. 27, 2012 @ 16:26:49

  καλησπερα

  πολυ πολυ ωραια αναρτηση, νομιζω χρησιμοποιησες ολα οσα θα μπορουσες να πεις..
  εχοντας ζησει ενα μεγαλο ερωτα, και οσο μπορω να θυμηθω το γιατι και το πως του τοτε και να το μεταφερω στο σημερα εχω να πω το εξης

  το αν θα αφησεις πισω μια συγκεκριμενη προσωπικοτητα που εχεις και χυθεις, εξαρταται απο την εμπειρια, πρωτος μεγαλος παραγοντας
  πιστευω οτι αλλιως συμπεριφερεσαι στον πρωτο σου ερωτα και αλλιως στον 10ο

  το δευτερο πολυ πολυ σημαντικο ειναι το να εχεις πραγματικα μια φτιαγμενη προσωπικοτητα, δλδ φιλους, στιγμες, δουλεια, ενδιαφεροντα κλπ

  τοτε νομιζω πως δεν αλλαζεις για κανεναν, απλωνεις τον εαυτο σου οπως ειναι και λες φιλε μου, εγω αυτη ειμαι και μπορω να σου διαθεσω δυο ωρες την ημερα ή την εβδομαδα απο τον χρονο μου.. σου αρεσει μενεις, δεν σου αρεσει φευγεις

  Απάντηση

  • onlyandjustme
   Ιον. 27, 2012 @ 17:30:47

   Καλησπέρα!
   Χαίρομαι που σου άρεσε…Το σημαντικό είναι να δείχνεις τον πραγματικό σου εαυτό,την προσωπικότητά σου..Με ψέμματα και μυστικά,δεν μπορούν να προχωρήσουν τα πράγματα..
   Διαφωνώ όμως με το τελευταίο κομμάτι…Οι σχέσεις των ανθρώπων,είτε φιλικές είτε ερωτικές είναι λίγο πιο πολύπλοκες από αυτό..Με τους φίλους ή το σύντροφό σου κάνεις πράγματα,δεν είναι μια παρένθεση στο χρόνο σου….
   Να έχεις ένα πανέμορφο απόγευμα! 🙂

   Απάντηση

 3. ainafets
  Ιον. 27, 2012 @ 17:20:59

  Χαίρομαι για την ματιά σου Νικολέτα μου και για όσα γράφει και η Κατερίνα! 🙂
  Οι σχέσεις είναι το δυσκολότερο πράγμα στον κόσμο!
  Πάνω απ΄όλα πρέπει να καταλάβουμε πως κανείς δεν μας ανήκει και δεν ανήκουμε σε κανένα, όταν υπάρχει κατανόηση, ειλικρίνεια, καλοσύνη, φροντίδα, σεβασμός και το πολύ σημαντικό που είναι ο διάλογος, (ναι ξέρω είναι πολλά!) η σχέση θα κρατήσει και (28 χρόνια! 😉 ) γιατί θα έχει γερές βάσεις…
  Δεν θέλω να ακούγομαι σαν δασκάλα… αλλά λόγο ηλικίας, θα μπορούσαν εδώ οι περισσότεροι να είναι παιδιά μου …
  Δεχτείτε και αγαπήστε τον εαυτό σας γι αυτό που είναι… είστε αυτό που είστε και σε όποιον αρέσετε, όπως λέει και το τραγουδάκι!
  Μη φοβάστε τις σχέσεις, μη φοβάστε να ερωτευτείτε, ο έρωτας για μένα υπήρξε και είναι ο καλύτερος μου δάσκαλος και ας πονάει (πολύ!)…αν δεν πονέσεις δεν μαθαίνεις!!!

  Πολλά πολλά ΑΦιλάκια! (Α=καρδιάς) :))

  Απάντηση

  • onlyandjustme
   Ιον. 27, 2012 @ 17:42:17

   Έχεις απόλυτο δίκιο Στεφανία μου!Οι σχέσεις είναι πράγματι πολύ δύσκολες,αλλά αν έχουμε στο μυαλό μας αυτά που αναφέρεις και κυρίως το διάλογο(απαραίτητο συστατικό για κάθε σχέση) οι πιθανότητες επιτυχίας αυξάνονται…Ευχαριστούμε που μοιράζεσαι τις σκέψεις σου μαζί μας..Και σίγουρα ως μεγαλύτερη έχεις πολλά να μας πεις!Εννοείται οτι δεν πρέπει να φοβόμαστε…Με φόβους άλλωστε δεν ζεις…
   Πάρα πολλά Αφιλάκια και σε εσένα!!Να έχεις ένα υπέροχο βραδάκι! 🙂

   Απάντηση

 4. ♔DƦάɱα QuƎeи ♔
  Ιον. 28, 2012 @ 09:56:22

  Θυμάσαι ακόμα και το κείμενο ε; χμ, τότε την άποψη μου την ξέρεις. Πιστεύω πως αν κάτι σε πονά πρέπει να το απομακρύνεις αφού πρώτα όμως έχεις προσπαθήσει όχι για τον άλλο απλά για να ξέρεις πως εσύ έκανες ότι μπορούσες ώστε να μην επιτρέψεις στον εαυτό σου πισωγυρίσματα.
  Δίκιο έχεις πάντως πως θα πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, αν δεν το κάνουμε εμείς γιατί να το κάνει κάποιος άλλος.
  Υπέροχη ανάρτηση γλυκό Νικολετάκι, εύχομαι πραγματικά να βρεις την ηρεμία και την αγάπη που σου αξίζει.
  Φιλάκια πολλά και να έχεις μια όμορφη ημέρα 🙂

  Απάντηση

  • onlyandjustme
   Ιον. 28, 2012 @ 14:58:25

   Ναι ξέρω την άποψή σου…
   Φυσικά πρέπει να αγαπάμε πρώτα τον εαυτό μας..Αν δεν το κάνουμε εμείς δεν πρόκειται να το κάνει κανείς άλλος…
   Χαίρομαι που σου άρεσε Μαρινάκι…Φιλάκια και να έχεις κι εσύ μια πολύ όμορφη μέρα.. 🙂

   Απάντηση

 5. fevga
  Ιον. 30, 2012 @ 09:42:28

  Τα ψευδωνυμα δεν ειναι επινοηση που ουδολως βοηθαει την πραγματικοτητα;
  Ολοι κοπτονται για την αληθεια που θελουν να εισπραξουν.Το τι εκπεμπουν
  ελαχιστη σημασια εχει.Προσωπικα με κουραζουν αφανταστα αυτες οι μασκες.
  Ελαχιστα τις χρησιμοποιω.Μακαρι να καταργηθουν.

  Απάντηση

  • onlyandjustme
   Ιον. 30, 2012 @ 13:17:34

   Η αλήθεια,η ειλικρίνεια δεν είναι επιδίωξη…είναι προϋπόθεση..και το να την εκπέμπεις και το να την εισπράττεις…
   Αν μιλάς για τα ψευδώνυμα στο ίντερνετ,αυτά είναι απαραίτητα,για διάφορους λόγους..
   να έχεις μια πάρα πολύ όμορφη μέρα!!κι ένα υπέροχο ΣΚ! 🙂

   Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: